Stołówka

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 30.09.19

Zupa koperkowa z ziemniakami ( 7, 9,* ) – 400ml ( włoszczyzna – 45g, ziemniaki– 150g, koperek, śmietana 18% – 8g, przyprawy), spaghetti ( 1 ) – 200g z sosem bolońskim z mięsem ( 1, * ) – 160ml ( mięso wieprzowe bez kości – 100g, koncentrat pomidorowy 30% – 15g, cebula – 8g, mąka pszenna – 3g, olej rzepakowy, zioła, czosnek, przyprawy),

sałata lodowa z marchewka i sosem winegret – 80g

kompot – 200ml ( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g), 767 kcal

WTOREK 01.10.19

Zupa pomidorowa z zacierkami (  1, 7, 9, * ) – 400ml( włoszczyzna – 45g, koncentrat pomidorowy 30% – 20g, makaron– 28g, śmietana 18% – 8g, natka, przyprawy)

Ziemniaki z masłem i koperkiem ( 7 ) – 200g (ziemniaki – 250g, masło- 2g, koperek – 1g) ,

Kotlet schabowy panierowany ( 1, 3, * ) – 100g (schab bez kości  – 95g, jajko – 9g, bułka do panierowania – 20g, mąka pszenna – 5g, olej rzepakowy – 15g, przyprawy)

Mizeria z jogurtem  ( 7 ) – 100g ( ogórek zielony – 120g, jogurt naturalny 2% – 15g, szczypiorek, przyprawy ), kompot – 200ml ( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g), 900 kcal

ŚRODA 02.10.19

Zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną ( 1, 7, 9, * ) – 400ml ( mieszanka warzyw – 70g, kasza jęczmienna – 20g, śmietana 18% – 8g, natka pietruszki, koperek, przyprawy ), 

Ziemniaki z masłem i koperkiem ( 1, 7 ) – 200g (ziemniaki – 250g, masło- 2g, koperek – 1g),

pieczeń wieprzowa ( * ) – 70g w sosie własnym (1, * ) – 80g ( schab wieprzowy – 100g, wywar z duszenia mięsa , cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, zioła, przyprawy ),

surówka z marchewki i jabłek z jogurtem ( 7 ) – 100g ( marchewka – 80g, jabłka – 30g, jogurt naturalny 2% – 15g, przyprawy )

kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g), – 740 kcal

CZWARTEK 03.10.19

Krupnik ( 1, 7, 9,*)  – 400g ( włoszczyzna – 40g, kasza jęczmienna – 20g, śmietana 18% – 8g, koperek, natka pietruszki, przyprawy),

Ziemniaki z masłem i koperkiem ( 1, 7 ) – 200g (ziemniaki – 250g, masło- 2g, koperek – 1g),

bitki wieprzowe – 70g duszone w warzywach z sosem ( 1, 9, * ) – 70ml ( mieszanka warzyw, cebula, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy 30%, mąka pszenna, zioła, przyprawy , 

sałatka z kiszonych ogórków z koperkiem i oliwą z oliwek – 100g,  

kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g),  – 890 kcal,

PIĄTEK  04.10.19

Zupa fasolowa z ziemniakami ( 7, 9, * ) – 400ml ( włoszczyzna – 40g, fasola– 40g, ziemniaki – 120g, śmietana 18%, natka pietruszki, zioła, czosnek, przyprawy )

makaron z serem ( 1, 7 ) – 280g i sosem owocowym – 50g ( banan, truskawki, cukier trzcinowy),

kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g) – 200g, – 710 kcal

PONIEDZIAŁEK 07.10.19

Barszcz czerwony  z ziemniakami ( 7, 9, * ) – 400ml ( włoszczyzna – 40g, ziemniaki – 150g, buraki – 40g, natka pietruszki, koperek, śmietana 18% – 8g, zioła, przyprawy ),

łazanki z mięsem i kapustą ( 1 ) – 280g ( makaron łazanka – 60g, mięso wieprzowe bez kości- 90g, cebula – 8g, kapusta biała – 80g, olej rzepakowy, zioła, przyprawy),  

gruszka  – 180g,

kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g),  – 771 kcal,

WTOREK 08.10.19

Bulion wołowy z makaronem ( 1, 9, * ) – 400ml (włoszczyzna – 50g, wywar z gotowanego mięsa, makaron nitka – 25g, zielona pietruszka, zioła, przyprawy),  Ziemniaki z masłem i koperkiem ( 1, 7 ) – 200g (ziemniaki – 250g, masło- 2g, koperek – 1g), potrawka z gotowanego mięsa z warzywami ( 9 * ) – 100g ( mięso gotowane, olej rzepakowy, cebula, marchewka, seler, przyprawy ), Zielona sałata z jogurtem i szczypiorkiem ( 7 )  – 80g, kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g), – 860kcal

ŚRODA 09.10.19

Zupa gulaszowa z ziemniakami, warzywami i makaronem ( 1,  9,* ) –  400ml (włoszczyzna – 45g, ziemniaki –  80g, mięso wieprzowe – 50g, groszek zielony – 15g, ogórek kiszony – 25g, zielona pietruszka, makaron – 15g, pomidory, zioła,  przyprawy),

kluski drożdżowe na parze ( 1, 3,* ) – 200g z sosem jogurtowo owocowym – ( 7 ) – 80g ( jogurt 2%, jagody, banan, cukier trzcinowy ),

kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g),  – 1214kcal,

CZWARTEK 10.10.19

Zupa krem z dyni z ryżem ( 7, 9, * ) – 400ml (włoszczyzna – 40g, dynia  – 50g, ryż- 25g, czosnek, śmietana 18% – 8g,  koperek, przyprawy),

Ziemniaki z masłem i koperkiem ( 1, 7 ) – 200g (ziemniaki – 250g, masło- 2g, koperek – 1g) ,

pieczeń z indyka ( * ) – 70g w sosie własnym (1, * ) – 80g ( pierś z indyka , cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, zioła, przyprawy ),

surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  – 100g ( kapusta czerwona – 85g, jabłko – 30g, cebula, przyprawy ),

kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g),  – 690 kcal,

PIĄTEK  11.10.19

Zupa pieczarkowa z makaronem ( 1, 7, 9 * ) – 400ml ( włoszczyzna – 40g, pieczarka – 40g, makaron – 18g, śmietana 18% – 8g, natka pietruszki, koperek, przyprawy )

Ziemniaki z masłem i koperkiem ( 1, 7 ) – 200g (ziemniaki – 250g, masło- 2g, koperek – 1g),

paluszki rybne z piekarnika ( 1, 3,4 ) – 100g

surówka z kiszonej kapusty –  100g ( kapusta kiszona – 70g, jabłko – 20g, marchewka  – 25g, oliwa z oliwek, szczypiorek ),

kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g) – 200g, – 750 kcal

OPŁATA ZA OBIADY W PAŹDZIERNIKU ( BEZ 14.10.19r.) WYNOSI:

UCZNIOWIE – 88,00 ZŁ (22 dni x 4,00zł)

NAUCZYCIELE – 154,00 ZŁ (22 dni x 7,00zł)

ŚNIADANIA33,00 ZŁ (22 dni x 1,50zł)

 

PROSZĘ RODZICÓW O WCZEŚNIEJSZE ZGŁOSZENIE DO KUCHNI DZIECI, KTÓRE BĘDĄ KORZYSTAĆ Z POSIŁKÓW. UCZEŃ OTRZYMA POSIŁEK PO OKAZANIU DOWODU WPŁATY LUB PO PISEMNYM ZOBOWIĄZANIU ZŁOŻONYM PRZEZ RODZICA O DOKONANIU OPŁATY W PÓŹNIEJSZYM TERMINIE. PRZED DOKONANIEM OPŁATY

PROSZĘ O KONTAKT TELEFONICZNY – NR TEL. 33 846 42 31 W SPRAWIE ODPISÓW

I NADPŁAT ZA POSIŁKI W POPRZEDNICH MIESIĄCACH

WPŁATY ZA POSIŁKI DO 10.10.2019r PŁATNE NA KONTO –  BANK PKO BP 77 1020 2384 0000 9202 0218 3556

JEŻELI PŁATNOŚĆ NIE JEST ZA CAŁY MIESIĄC, PROSZĘ WYPISAĆ W TYTULE DNI, W KTÓRE UCZEŃ NIE BĘDZIE JADŁ POSIŁKÓW

BRAK WPŁATY SKUTKUJE WSTRZYMANIEM POSIŁKÓW DLA UCZNIA.