Stołówka

JADŁOSPIS

WTOREK 12.11.19

Zupa ziemniaczana ( 7, 9,* ) – 400ml ( włoszczyzna – 45g, ziemniaki– 150g, natka pietruszki, śmietana 18% – 8g, zioła, przyprawy),

Spaghetti pełne ziarno (1 ) – 200g, sos boloński z mięsem ( 1, * ) – 180ml ( mięso wieprzowe, wywar z warzyw, cebula, czosnek, koncentrat pomidorowy 30%, mąka pszenna, przyprawy, zioła),

sałatka z kiszonych ogórków z koperkiem, szczypiorkiem i oliwą z oliwek – 100g

kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g), – 810kcal

ŚRODA 13.11.19

Zupa pomidorowa z makaronem ( 1, 7, 9 *) – 400ml ( włoszczyzna – 40g, makaron – 20g, natka pietruszki, koncentrat pomidorowy 30%, śmietana 18% – 8g, przyprawy),

Ziemniaki z masłem i koperkiem ( 7 ) – 200g (ziemniaki – 250g, masło- 2g, koperek – 1g) ,

pieczeń ( * ) – 70g w sosie własnym (1, * ) – 80g ( schab – 100g, wywar z duszenia mięsa , cebula, czosnek, mąka pszenna, olej rzepakowy, zioła, przyprawy ),

sałata lodowa z marchewka i sosem winegret – 80g

kompot – 200ml ( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g), 795 kcal

CZWARTEK 14.11.19

Zupa kalafiorowa z ziemniakami ( 7, 9 ) – 400ml ( włoszczyzna, kalafior, ziemniaki, śmietana 18%, natka pietruszki, koperek, przyprawy), ryż brązowy – 200g, gulasz drobiowy z leczo ( 1, * ) – 200g ( mięso drobiowe bez kości, mąka pszenna, olej rzepakowy, cebula, cukinia, czosnek, papryka kolorowa, pomidory, koncentrat pomidorowy 30%, zioła, przyprawy),

jabłko – 200g, kompot – 200ml ( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g), 863 kcal

PIĄTEK 15.11.19

Zupa   fasolowa z ziemniakami ( 7, 9, * ) – 400ml ( włoszczyzna – 40g, ziemniaki – 100g, fasola – 30g,  koperek, natka pietruszki, śmietana 18% – 8g, zioła, przyprawy ),

makaron pełne ziarno z serem ( 1, 7 ) – 200g ( makaron pełne ziarno, ser półtłusty), sos owocowy – 80ml (banan, truskawka, cukier trzcinowy) ,

kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g),  – 710 kcal,

PONIEDZIAŁEK 18.11.19

Zupa ogórkowa z ziemniakami ( 7, 9 * ) – 400ml ( włoszczyzna – 40g, ogórek kiszony– 30g, ziemniaki – 120g, śmietana 18% – 8g, koperek, przyprawy ),

Kasza gryczana – 150g, gulasz wieprzowy( 1, * ) – 180g ( mięso wieprzowe bez kości – 100g, cebula – 8g, mąka pszenna, czosnek, olej rzepakowy, zioła, przyprawy),

surówka z selera i jabłek z jogurtem ( 7, 9 ) – 200g

kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g),  – 722kcal,

WTOREK 19.11.19

Zupa krem z dyni z ryżem  ( 7, 9,*)  – 400g ( włoszczyzna – 40g, dynia – 40g, ryż – 18g, śmietana 18% – 8g, czosnek, koperek, natka pietruszki, przyprawy),

Ziemniaki z masłem i koperkiem ( 7 ) – 200g (ziemniaki – 250g, masło- 2g, koperek – 1g),

Filet drobiowy – 70g duszony w sosie z warzywami ( 1, 7, 9 * ) – 70ml ( filet z indyka,  warzywa mieszane, cebula, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy 30%, mąka pszenna, zioła, przyprawy),

surówka z czerwonej kapusty z jabłkami – 80g ( kapusta czerwona, jabłko, cebula, przyprawy , oliwa z oliwek)

kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g), – 690kcal

ŚRODA 20.11.19

Zupa grochowa  z ziemniakami ( 1, 7, 9,* ) –  400ml (włoszczyzna – 45g, ziemniaki –  150g, żurek naturalny zakwas, zioła,  przyprawy),

Naleśniki z serem i jabłkami ( 1, 3, 7,* )  – 280g (mleko, mąka pszenna, jajka, ser biały, jabłka, cukier olej rzepakowy), gruszka – 200g

kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g),  – 1285kcal,

CZWARTEK 21.11.19

Rosół drobiowy z makaronem ( 1( 3), 9, * ) – 400ml (włoszczyzna – 50g, wywar z gotowanego mięsa, makaron jajeczny nitka – 25g, zielona pietruszka, zioła, przyprawy),

Ziemniaki z masłem i koperkiem ( 7 ) – 200g (ziemniaki – 250g, masło- 2g, koperek – 1g),

pieczone udko ( * ) – 150g ,

sałata zielona z jogurtem ( 7 )– 80g, 

kompot – 200ml ( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g), 780 kcal

PIĄTEK  22.11.19

Zupa jarzynowa z makaronem ( 1, 7, 9, * ) – 400ml ( mieszanka warzyw – 50g, makaron – 15g, śmietana 18% – 8g, natka pietruszki, koperek, przyprawy ), 

Ziemniaki z masłem i koperkiem ( 7 ) – 200g (ziemniaki – 250g, masło- 2g, koperek – 1g),

paluszki rybne z piekarnika ( 1, 3, 4 ) – 100g

surówka z kiszonej kapusty –  100g ( kapusta kiszona – 70g, jabłko – 20g, marchewka  – 25g, oliwa z oliwek, szczypiorek ),

kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g) – 200g, – 755 kcal

OPŁATA ZA OBIADY W GRUDNIU

( do 19.12.19r.) WYNOSI:

UCZNIOWIE – 56,00 ZŁ (14 dni x 4,00zł)

NAUCZYCIELE – 98,00 ZŁ (14 dni x 7,00zł)

ŚNIADANIA21,00 ZŁ (14 dni x 1,50zł)

 

PROSZĘ RODZICÓW O WCZEŚNIEJSZE ZGŁOSZENIE DO KUCHNI DZIECI, KTÓRE BĘDĄ KORZYSTAĆ Z POSIŁKÓW. UCZEŃ OTRZYMA POSIŁEK PO OKAZANIU DOWODU WPŁATY LUB PO PISEMNYM ZOBOWIĄZANIU ZŁOŻONYM PRZEZ RODZICA O DOKONANIU OPŁATY W PÓŹNIEJSZYM TERMINIE. PRZED DOKONANIEM OPŁATY

PROSZĘ O KONTAKT TELEFONICZNY – NR TEL. 33 846 42 31 W SPRAWIE ODPISÓW

I NADPŁAT ZA POSIŁKI W POPRZEDNICH MIESIĄCACH. NIEOBECNOŚĆ UCZNIA NA POSIŁKACH NALEŻY ZGŁOSIĆ NIE PÓŹNIEJ NIŻ DO GODZ. 8:00 DANEGO DNIA. NIEZGŁOSZONE NIEOBECNOŚCI NIE MOGĄ BYĆ ODLICZONE Z WPŁAT ZA NASTĘPNY MIESIĄC.

WPŁATY ZA POSIŁKI DO 10.12.2019r PŁATNE NA KONTO –  BANK PKO BP 77 1020 2384 0000 9202 0218 3556

JEŻELI PŁATNOŚĆ NIE JEST ZA CAŁY MIESIĄC, PROSZĘ WYPISAĆ W TYTULE DNI, W KTÓRE UCZEŃ NIE BĘDZIE JADŁ POSIŁKÓW

BRAK WPŁATY SKUTKUJE WSTRZYMANIEM POSIŁKÓW DLA UCZNIA.