Stołówka

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 01.04.19

Zupa z soczewicy z ziemniakami ( 7, 9,*) – 400ml ( włoszczyzna – 40g, soczewica czerwona – 40g, ziemniaki – 100g, natka pietruszki, koperek, przyprawy ), spaghetti ( 1 ) – 200g, sos boloński z mięsem ( 1, * ) – 160g ( mięso wieprzowe bez kości – 100g, koncentrat pomidorowy 20% – 15g, cebula – 8g, mąka pszenna – 3g, olej rzepakowy – 6g, czosnek, zioła, przyprawy )

Surówka z białej kapusty – 100g ( kapusta biała – 75g, marchewka – 35g, ogórek kiszony – 25g, szczypiorek, koperek, oliwa z oliwek – 5g, przyprawy ),

 kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g),  – 840 kcal,

WTOREK 02.04.19

Zupa koperkowa z zacierkami ( 1, 7, 9, * ) – 400ml ( włoszczyzna – 40g, koperek, zacierka  – 20g, śmietana 18% – 8g, przyprawy ),

Ziemniaki z masłem i koperkiem ( 1, 7 ) – 200g (ziemniaki – 250g, masło- 2g, koperek – 1g),

Kotlet schabowy panierowany ( 1, 3, * ) – 100g ( schab bez kości  – 100g, jajko – 9g, bułka do panierowania – 20g, mąka pszenna – 5g, olej rzepakowy – 15g, przyprawy,)

Surówka z selera i jabłek z rodzynkami i jogurtem ( 7, 9 ) ( seler – 85g, jabłko – 30g, rodzynki – 3g, jogurt naturalny 2% – 15g, przyprawy ),

kompot – 200ml ( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g), 913 kcal

ŚRODA 03.04.19

Zupa ogórkowa z ziemniakami ( 7, 9, * ) – 400g ( włoszczyzna – 40g, ziemniaki – 120g, ogórek kiszony – 40g, śmietana 18% – 8g, koperek, przyprawy ),

kluski śląskie ( 1, 3, * ) – 200g,

Gulasz ( 1, * ) – 160g ( mięso wieprzowe bez kości – 100g, cebula – 8g, czosnek, mąka pszenna – 3g, olej rzepakowy – 6g, zioła, przyprawy ),   

Surówka z marchewki i jabłka z jogurtem ( 7, ) – 100g ( marchewka – 80g, jabłko – 30g, jogurt naturalny 2% – 10g, przyprawy ),

kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g), – 904 kcal

CZWARTEK 04.04.19

Zupa krem z dynia  z ryżem ( 7, 9,* ) – 400ml( włoszczyzna – 40g, dynia – 50g, ryż– 25g, przyprawy, czosnek, śmietana 18% – 10g, natka pietruszki),

Ziemniaki z masłem i koperkiem ( 1, 7 ) – 200g (ziemniaki – 250g, masło- 2g, koperek – 1g),

Pieczeń wieprzowa – 70g w sosie własnym ( 1, * ) – 70ml ( mięso wieprzowe bez skóry i kości – 100g, cebula – 10g, olej rzepakowy – 6g, mąka – 3g, czosnek, zioła, przyprawy ),

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem – 100g (czerwona kapusta – 85g, jabłko – 25g, cebula – 7g, oliwa z oliwek – 5g, przyprawy )

kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g),  – 780 kcal,

PIĄTEK  05.04.19

Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną ( 7, 9, * ) – 400ml ( mieszanka warzyw – 60g,kasza jaglana – 20g, śmietana 18% – 8g, zielona pietruszka, koperek, przyprawy ),

Ziemniaki z masłem i koperkiem ( 1, 7 ) – 200g (ziemniaki – 250g, masło- 2g, koperek – 1g),

Paluszki rybne  z piekarnika ( 1, 3, 4,* ) – 100g 

Surówka z kiszonej kapusty – 100g (kapusta kiszona – 75g, marchew – 20g, jabłko – 20g, oliwa z oliwek, szczypiorek),

kompot – 200ml ( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g), – 750 kcal

PONIEDZIAŁEK 08.04.19

Bulion wołowy z makaronem ( 1, 9 , * ) – 400ml,( włoszczyzna -45g, wywar z gotowanego mięsa, makaron – 28g,  natka pietruszki, przyprawy, )

Ziemniaki z masłem i koperkiem ( 1, 7 ) – 200g (ziemniaki – 250g, masło- 2g, koperek – 1g),

Potrawka z gotowanego mięsa i warzyw ( 9 ) – 100g ( mięso gotowane, marchewka, seler, cebula, olej rzepakowy, przyprawy ), sałatka z kiszonych ogórków  z marchewką, papryką , szczypiorkiem, koperkiem i oliwą z oliwek  – 100g ( ogórek kiszony – 60g, marchewka – 30g, papryka czerwona – 15g,  koperek, szczypiorek, oliwa – 4g)

kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g), – 890 kcal

WTOREK 09.04.19

Krupnik z kaszy jęczmiennej ( 1, 7, 9 ) – 400ml ( włoszczyzna – 45g, ziemniaki – 30g, kasza jęczmienna – 20g, koperek, natka pietruszki, śmietana 18% – 8g, przyprawy), 

Ziemniaki z masłem i koperkiem ( 1, 7 ) – 200g (ziemniaki – 250g, masło- 2g, koperek – 1g),

Bitki wieprzowe ( 1, * ) – 70g w sosie z warzywami ( 1, 9, * ) – 80ml,

Sałata lodowa z marchewką i szczypiorkiem z sosem winegret  – 100g,

kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g),  – 887 kcal,

ŚRODA 10.04.19

Zupa ziemniaczana  z porami ( 7, 9 * ) – 400g ( włoszczyzna – 40g, ziemniaki – 150g, śmietana 18% – 8g, pory – 15g, zioła, przyprawy, natka pietruszki ),

kasza jęczmienna ( 1 ) – 150g,    klopsiki ( 1, 3, * ) – 100g ( mięso wieprzowe – 90g, bułka – 10g, jajko – 9g, cebula – 8g, mąka pszenna – 5g, zioła, przyprawy ) w sosie koperkowym ( 1, 7, * ) – 80g,

buraczki – 100g,

kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g), – 880 kcal

CZWARTEK 11.04.19

Zupa pomidorowa z ryżem ( 7, 9,* )- 400ml  ( włoszczyzna – 45g, ryż– 28g, koncentrat pomidorowy 30% – 20g, śmietana 18% – 10g, przyprawy, natka pietruszki ) ,

Ziemniaki z masłem i koperkiem ( 1, 7 ) – 200g (ziemniaki – 250g, masło- 2g, koperek – 1g),

Kotlet drobiowy panierowany ( 1, 3, * ) – 100g ( filet z indyka  – 100g, jajko – 9g, bułka do panierowania – 20g, mąka pszenna – 5g, olej rzepakowy – 15g, przyprawy,)

Surówka z kapusty pekińskiej – 100g ( kapusta pekińska – 70g, marchew – 20g, papryka czerwona – 10g, ogórek kiszony – 12g, kukurydza – 10g, koperek, szczypiorek, oliwa – 5g, przyprawy )

kompot – 200ml ( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g), 750 kcal

PIĄTEK 12.04.19

Zupa fasolowa z ziemniakami  ( 7, 9, * ) – 400ml ( włoszczyzna – 45g, fasola – 35g, ziemniaki – 90g, śmietana 18% – 10g, zioła, natka pietruszki, przyprawy),

Drożdżowe kluski na parze ( 1, 3, 7 , * ) – 200g ,

Sos owocowy z jogurtem – 80g  ( jogurt naturalny 2% – 40g, banan – 30g, jagody – 30g, cukier trzcinowy – 2,5g)

kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g), – 975 kcal

OPŁATA ZA OBIADY W KWIETNIU WYNOSI:

UCZNIOWIE – 72,00 ZŁ (18 dni x 4,00zł)

NAUCZYCIELE – 126,00 ZŁ (18 dni x 7,00zł)

ŚNIADANIA27,00 ZŁ (18 dni x 1,50zł)

 

W PŁATNOŚCIACH ODLICZONO TYLKO PRZERWĘ ŚWIĄTECZNĄ (18.04 – 23.04.19r), JEŻELI DZIECKO NIE BĘDZIE KORZYSTAŁO Z POSIŁKÓW W CZASIE PRZERWY EGZAMINACYJNEJ PROSZĘ O WPISANIE TEJ INFORMACJI W TYTULE PŁATNOŚCI. PROSZĘ RODZICÓW O WCZEŚNIEJSZE ZGŁOSZENIE DO KUCHNI DZIECI, KTÓRE BĘDĄ KORZYSTAĆ Z POSIŁKÓW. UCZEŃ OTRZYMA POSIŁEK PO OKAZANIU DOWODU WPŁATY LUB PO PISEMNYM ZOBOWIĄZANIU ZŁOŻONYM PRZEZ RODZICA O DOKANANIU OPŁATY W PÓŹNIESZYM TERMINIE. PRZED DOKONANIEM OPŁATY

PROSZĘ O KONTAKT TELEFONICZNY – NR TEL. 33 846 42 31 W SPRAWIE ODPISÓW

I NADPŁAT ZA POSIŁKI W POPRZEDNICH MIESIĄCACH

WPŁATY ZA POSIŁKI DO 10.04.2019r PŁATNE NA KONTO –  BANK PKO BP 77 1020 2384 0000 9202 0218 3556

JEŻELI PŁATNOŚĆ NIE JEST ZA CAŁY MIESIĄC, PROSZĘ WYPISAĆ W TYTULE DNI, W KTÓRE UCZEŃ NIE BĘDZIE JADŁ POSIŁKÓW

NIEDOTRZYMANIE TERMINU PŁATNOŚCI, SKUTKUJE WSTRZYMANIEM POSIŁKÓW DLA UCZNIA