Stołówka

Informuję, że od dnia 02-01-2020 r. zmianie ulegają ceny żywienia dzieci w przedszkolu i szkole:

  1. Cena obiadu w szkole dziecko – 5,00 zł.
  2. Cena śniadania – 2,00 zł
  3. Cena obiadu w szkole nauczyciel – 8,00 zł.
  4. Całodzienne wyżywienie w przedszkolu – 6,00 zł.

– śniadanie – 1,60 zł.

– obiad – 3,00 zł

– podwieczorek – 1,40 zł.

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 19.10.20

Barszcz czerwony z ziemniakami ( 7, 9 * ) – 400ml ( włoszczyzna, buraki, ziemniaki, śmietana 18%, koperek,  przyprawy ),

łazanki z mięsem i kapustą ( 1 ) – 280g ( mięso wieprzowe, kapusta kiszona, makaron łazanka bezjajeczny, olej rzepakowy, cebula, zioła, przyprawy ),

Banan   – 220g,

kompot – 200ml( mieszanka owoców, cukier trzcinowy), – 780 kcal

WTOREK 20.10.20

Zupa ogórkowa z ryżem ( 7, 9, * ) – 400ml (włoszczyzna, ogórek kiszony, ryż, śmietana 18%, koperek, przyprawy),

Ziemniaki  ( 7 ) – 200g ,  

bitki wieprzowe  – 70g duszone z warzywami ( 1, 9*) – 80g  ( schab bez kości, marchew, seler, por, pietruszka, czosnek, koncentrat pomidorowy 30%, mąka pszenna, cebula, olej rzepakowy, zioła, przyprawy),

surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  – 100g, 

kompot – 200ml( mieszanka owoców, cukier trzcinowy) 935 kcal

ŚRODA 21.10.20

Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami ( 7, 9 * ) – 400ml ( włoszczyzna, ziemniaki, fasolka szparagowa,  śmietana 18%, natka pietruszki, koperek, przyprawy ),

Pierogi z mięsem  ( 1, 3,* ) – 270g (mąka pszenna, mięso, cebula, olej rzepakowy, jajka, przyprawy),

surówka z marchewki i jabłka z jogurtem ( 7)  – 100g,

kompot – 200ml ( mieszanka owoców, cukier trzcinowy), – 1268 kcal

CZWARTEK 22.10.20

Krupnik  ( 1, 7, 9, * ) – 400ml ( włoszczyzna, kasza jęczmienna, śmietana 18%, natka pietruszki, zioła, przyprawy)

Ziemniaki z masłem i koperkiem ( 7 ) – 200g (ziemniaki, masło, koperek),

befsztyk mielony z zieloną pietruszką ( 1, 3, * ) – 100g  ( mięso wieprzowe bez kości, mąka pszenna, bułka pszenna, zielona pietruszka, jajko, olej rzepakowy, zioła, przyprawy ),

buraczki – 100g,

kompot – 200ml( mieszanka owoców, cukier trzcinowy) –800kcal

PIĄTEK 23.10.20

Zupa pomidorowa  z ryżem ( 9, 7* ) – 400ml ( włoszczyzna, koncentrat pomidorowy 30%, śmietana 18%, ryż, przyprawy ),

Ziemniaki ( 7 ) – 150g ( ziemniaki, masło, koperek, sól ),

paluszki rybne z piekarnika ( 1, 3, 4, * ) – 100g (filet z morszczuka, bułka pszenna,  jajka, przyprawy, olej rzepakowy),

surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem – 100 g

kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g),  – 740 kcal

PONIEDZIAŁEK 26.10.20

Zupa ziemniaczana  ( 7, 9) – 400g ( włoszczyzna, ziemniaki, zioła,  śmietana 18%, koperek,  przyprawy),

Kasza gryczana   – 150g, 

gulasz wieprzowy ( 1 ) – 180g ( mięso wieprzowe bez kości, cebula, czosnek, mąka pszenna,  olej rzepakowy, zioła, przyprawy),

sałatka z kiszonych ogórków z marchewką  – 100g  ( ogórek kiszony, marchewka, szczypiorek, koperek, oliwa z oliwek )

kompot – 200ml ( mieszanka owoców, cukier trzcinowy), – 700 kcal

WTOREK 27.10.20

Zupa pieczarkowa z kaszą jęczmienną ( 1, 7, * ) – 400ml ( włoszczyzna, pieczarki, kasza jęczmienna, śmietana 18% , zielona pietruszka, przyprawy ),

ziemniaki – 200g,

kotlet drobiowy panierowany ( 1, 3, * ) – 80g ( filet z kurczaka, jajko, bułka tarta pszenna, olej rzepakowy, mąka pszenna, zioła, przyprawy ),

Mizeria ze szczypiorkiem i jogurtem ( 7 ) – 100g ( ogórek zielony, szczypiorek, jogurt naturalny 2%, przyprawy)

kompot – 200ml( mieszanka owoców, cukier trzcinowy), – 850  kcal 

ŚRODA 28.10.20

Zupa z zielonego groszku z makaronem ( 1, 7, * ) – 400ml ( włoszczyzna, zielony groszek, makaron, śmietana 18% koperek, przyprawy ),

ziemniaki – 200g,

pieczeń wieprzowa ( * ) – 70g duszona w sosie własnym (mięso wieprzowe, olej rzepakowy, czosnek, cebula, mąka pszenna, zioła, przyprawy

sałatka z papryki kolorowej z ogórkiem zielonym i sosem winegret  – 100g (papryka kolorowa, ogórek zielony oliwa z oliwek, szczypiorek, przyprawy)

kompot – 200ml( mieszanka owoców, cukier trzcinowy), – 785  kcal 

CZWARTEK 29.10.20

Rosół drobiowy z makronem jajecznym  ( 1, 3, 9 * ) – 400ml ( włoszczyzna, wywar z gotowanego mięsa drobiowego, makaron, natka pietruszki, przyprawy ),

Ziemniaki z masłem i koperkiem ( 7 ) – 200g (ziemniaki, masło, koperek),

Pieczone udko ( * ) – 150g ( podudzie kurczaka, olej rzepakowy, zioła, przyprawy),

surówka z kapusty pekińskiej – 100g ( kapusta pekińska, marchewka, ogórek kiszony, papryka czerwona, kukurydza, koperek, szczypiorek, oliwa z oliwek, przyprawy ),

kompot – 200ml (mieszanka owoców, cukier trzcinowy), 790kcal

PIĄTEK 30.10.20

Zupa fasolowa z ziemniakami (7, 9, * ) – 400ml (włoszczyzna, fasola Jaś, ziemniaki, śmietana 18%,  zioła, zielona pietruszka, przyprawy), 

Naleśniki z serem i jabłkiem   ( 1, 3, 7 ) – 280g (mąka pszenna, mleko, jajko, jabłka, ser biały półtłusty)

gruszka  – 150g,   

kompot – 200ml ( mieszanka owoców, cukier trzcinowy) – 1285 kcal

OPŁATA ZA OBIADY W LISTOPADZIE WYNOSI:

UCZNIOWIE – 100,00 ZŁ (20 dni x 5,00zł)

NAUCZYCIELE – 160,00 ZŁ (20 dni x 8,00zł)

ŚNIADANIA40,00 ZŁ (20 dni x 2,00zł)

 

PROSZĘ RODZICÓW O WCZEŚNIEJSZE ZGŁOSZENIE TELEFONICZNE ( 33 846 42 31 ) DO KUCHNI DZIECI, KTÓRE BĘDĄ KORZYSTAĆ Z POSIŁKÓW. UCZEŃ OTRZYMA POSIŁEK PO OKAZANIU DOWODU WPŁATY LUB PO PISEMNYM ZOBOWIĄZANIU ZŁOŻONYM PRZEZ RODZICA O DOKONANIU OPŁATY W PÓŹNIEJSZYM TERMINIE.

PRZED DOKONANIEM OPŁATY PROSZĘ O KONTAKT TELEFONICZNY – NR TEL.

33 846 42 31 W SPRAWIE ODPISÓW I NADPŁAT ZA POSIŁKI W POPRZEDNICH MIESIĄCACH.

NIEOBECNOŚĆ UCZNIA NA POSIŁKACH NALEŻY ZGŁOSIĆ NIE PÓŹNIEJ NIŻ DO GODZ. 8:00 DANEGO DNIA.

NIEZGŁOSZONE NIEOBECNOŚCI NIE MOGĄ BYĆ ODLICZONE Z WPŁAT ZA NASTĘPNY MIESIĄC.

WPŁATY ZA POSIŁKI DO 10.11.2020r PŁATNE NA KONTO –  BANK PKO BP

77 1020 2384 0000 9202 0218 3556

JEŻELI PŁATNOŚĆ NIE JEST ZA CAŁY MIESIĄC, PROSZĘ WYPISAĆ W TYTULE DNI, W KTÓRE UCZEŃ BĘDZIE JADŁ POSIŁKI

BRAK WPŁATY SKUTKUJE WSTRZYMANIEM POSIŁKÓW DLA UCZNIA.