Stołówka

JADŁOSPIS

 

 

PONIEDZIAŁEK 04.02.19

Krupnik z kaszy jęczmiennej ( 1, 7, 9 ) – 400ml ( włoszczyzna – 45g, ziemniaki – 30g, kasza jęczmienna – 20g, koperek, natka pietruszki, śmietana 18% – 8g, przyprawy),  Ziemniaki z masłem i koperkiem ( 1, 7 ) – 200g (ziemniaki – 250g, masło- 2g, koperek – 1g),

Kotlet schabowy panierowany ( 1, 3, * ) – 100g ( schab wieprzowy bez kości  – 100g, jajko – 9g, bułka do panierowania – 20g, mąka pszenna – 5g, olej rzepakowy – 15g, przyprawy,)

surówka z marchewki i jabłek z jogurtem ( 7 ) – 100g ( marchew – 90g, jabłko – 30g, jogurt naturalny 2% – 10g, przyprawy ), 

kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g),  – 876 kcal,

 

WTOREK 05.02.19

Rosół drobiowy z makaronem ( 1, 9,* ) – 400ml ( włoszczyzna – 50g, wywar z gotowanych kurczaków, makaron – 30g, natka pietruszki, przyprawy ), Ziemniaki z masłem i koperkiem ( 1, 7 ) – 200g (ziemniaki – 250g, masło- 2g, koperek – 1g), pieczone udko ( * ) – 120g, sałatka z kiszonych ogórków z selerem i kukurydzą ( 9 ) – 100g ( seler korzeniowy – 50g, ogórek kiszony – 55g, kukurydza – 5g, oliwa z oliwek – 3g, szczypiorek, przyprawy )

 kompot – 200ml ( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g), 700 kcal

 

ŚRODA 06.02.19

Zupa ogórkowa z ziemniakami  ( 7, 9, *) – 400ml ( włoszczyzna – 40g, ogórek kiszony – 40g, ziemniaki – 120g, śmietana 18% – 10g, koperek, przyprawy )

Kasza gryczana – 150g

Gulasz wieprzowy ( 1, * ) – 160ml ( mięso wieprzowe bez skóry i kości – 100g, cebula – 12g, olej rzepakowy – 6g, mąka – 3g, zioła, przyprawy ), surówka z czerwonej kapusty – 100g ( kapusta czerwona – 85g, jabłko – 35g, cebula – 7g, oliwa z oliwek – 5g, przyprawy ),  kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g), – 655 kcal

 

CZWARTEK 07.02.19

Zupa brokułowa z ryżem ( 7, 9, * ) – 400ml ( włoszczyzna – 40g, brokuły – 40g, ryż – 20g, śmietana 18% – 8g, natka pietruszki, koperek, przyprawy ), Ziemniaki z masłem i koperkiem (  7 ) – 200g (ziemniaki – 250g, masło- 2g, koperek – 1g),

Kotlet mielony  ( 1, 3,* ) – 100g ( mięso wieprzowe bez kości – 90g, cebula – 8g, jajko – 9g, bułka – 9g, czosnek, przyprawy, zioła, olej rzepakowy – 15g, bułka tarta do panierowania – 12g,)

Surówka z selera i jabłek z rodzynkami i jogurtem ( 7, 9 ) – 100g  ( seler korzeniowy – 90g, jabłko – 25g, rodzynki – 3g, jogurt naturalny 2% – 15g, przyprawy ), kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g),  – 785 kcal,

 

PIĄTEK  08.02.19

Barszcz czerwony z ziemniakami i jajkiem ( 3, 7, 9 , * ) – 400ml,( włoszczyzna -40g, buraki– 40g, śmietana18% – 10g, jajko gotowane – 60g, ziemniaki – 150g, koperek, zielona pietruszka, zioła, przyprawy)

Ryż z jabłkami i cynamonem (  7, * ) – 280g,( ryż – 70g, jabłka – 50g, mleko 2% – 150ml, masło – 2,5g, cynamon)

Sos jogurtowy ( 7 ) – 80g ( jogurt 2% – 80ml, cukier trzcinowy – 5g, wanilia), sos owocowy – 50g ( banan – 40g, truskawki – 20g, cukier trzcinowy – 3g), mandarynka – 70g,

kompot – 200ml ( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g), 663 kcal

 

PONIEDZIAŁEK 11.02.19

Zupa ziemniaczana ( 7, 9 , * ) – 400ml,( włoszczyzna -45g, ziemniaki – 120g, śmietana 18% – 8g, zioła, przyprawy, natka pietruszki)

Łazanki z mięsem i kapustą ( 1, * ) – 280g ( mięso wieprzowe bez kości – 90g, kapusta kiszona  – 80g, cebula  – 8g, makaron łazanka – 60g, olej rzepakowy – 6g, zioła, przyprawy )

jabłko  – 150g

kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g), – 760 kcal

 

WTOREK 12.02.19

Zupa krem z zielonego groszku z ryżem ( 7, 9, * ) – 400ml ( włoszczyzna 40g, groszek zielony – 40g, ryz – 18g, natka pietruszki, śmietana 18% – 10g, przyprawy ) ,

Ziemniaki z masłem i koperkiem ( 1, 7 ) – 200g (ziemniaki – 250g, masło- 2g, koperek – 1g),

Kotlet drobiowy panierowany ( 1, 3, * ) – 100g ( filet z kurczaka bez kości  – 100g, jajko – 9g, bułka do panierowania – 20g, mąka pszenna – 5g, olej rzepakowy – 15g, przyprawy,)

surówka z białej kapusty – 100g ( marchew – 35g, kapusta biała – 80g, ogórek kiszony – 25g, szczypiorek, koperek, oliwa z oliwek – 5g,  przyprawy ), 

kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g),  – 795 kcal,

 

ŚRODA 13.02.19

Zupa pomidorowa z kaszą jęczmienną (  1, 7, 9,* )- 400ml  ( włoszczyzna – 45g, kasza jęczmienna– 28g, koncentrat pomidorowy 30% – 20g, śmietana 18% – 10g, przyprawy, natka pietruszki ) ,

Pierogi z mięsem ( 1, 3, * ) – 280g,

Sałata lodowa z marchewką i szczypiorkiem z sosem winegret  – 100g,

kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g), – 1188 kcal

 

CZWARTEK 14.02.19

Zupa koperkowa z zacierkami ( 1, 7, 9, * )- 400ml  ( włoszczyzna – 40g, koperek świeży – 3g, makaron – 25g, przyprawy, natka pietruszki ) ,

Ziemniaki z masłem i koperkiem ( 1, 7 ) – 200g (ziemniaki – 250g, masło- 2g, koperek – 1g),

Klopsiki ( 1, 3, * ) – 100g ( mięso wieprzowe bez kości – 90g, cebula – 7g, jajko – 9g, bułka – 10g, mąka – 3,5g, zioła, przyprawy ) w sosie pomidorowym ( 1, 7,* ) – 70g ( wywar z warzyw, koncentrat pomidorowy 30% – 20g, śmietana 18% – 7g, mąka pszenna – 3g, zioła, przyprawy )

buraczki   – 100g,

kompot – 200ml ( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g), 870 kcal

 

PIĄTEK 15.02.19

Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną ( 7, 9 ,* ) – 400ml (mieszanka warzyw – 70g, kasz jaglana – 20g, śmietana 18% – 8g, zielona pietruszka, koperek , przyprawy ), Ziemniaki z masłem i koperkiem ( 1, 7 ) – 200g (ziemniaki – 250g, masło- 2g, koperek – 1g),

Sznycelki rybne  ( 1, 3, 4,* ) – 100g, ( filet z morszczuka – 90g, bułka – 10g, cebula – 6g, jajko – 9g, bułka tarta do panierowania – 12g, zioła, przyprawy )

surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłek z oliwą z oliwek i szczypiorkiem   – 100g (kiszona kapusta – 70g, marchewka – 25g, jabłko –20g, cebula  – 5g oliwa z oliwek – 5g, przyprawy ),

kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g), – 750 kcal

 

 

OPŁATA ZA OBIADY W LUTYM WYNOSI:

UCZNIOWIE – 80,00 ZŁ (20 dni x 4,00zł)

NAUCZYCIELE – 140,00 ZŁ (20 dni x 7,00zł)

ŚNIADANIA30,00 ZŁ (20 dni x 1,50zł)

 

PROSZĘ RODZICÓW O WCZEŚNIEJSZE ZGŁOSZENIE DO KUCHNI DZIECI, KTÓRE BĘDĄ KORZYSTAĆ Z POSIŁKÓW. UCZEŃ OTRZYMA POSIŁEK PO OKAZANIU DOWODU WPŁATY LUB PO PISEMNYM ZOBOWIĄZANIU ZŁOŻONYM PRZEZ RODZICA O DOKONANIU OPŁATY W PÓŹNIEJSZYM TERMINIE. PRZED DOKONANIEM OPŁATY

PROSZĘ O KONTAKT TELEFONICZNY – NR TEL. 33 846 42 31 W SPRAWIE ODPISÓW

I NADPŁAT ZA POSIŁKI W POPRZEDNICH MIESIĄCACH

WPŁATY ZA POSIŁKI DO 10.02.2019r PŁATNE NA KONTO –  BANK PKO BP 77 1020 2384 0000 9202 0218 3556

JEŻELI PŁATNOŚĆ NIE JEST ZA CAŁY MIESIĄC, PROSZĘ WYPISAĆ W TYTULE DNI, W KTÓRE UCZEŃ NIE BĘDZIE JADŁ POSIŁKÓW

NIEDOTRZYMANIE TERMINU PŁATNOŚCI, SKUTKUJE WSTRZYMANIEM POSIŁKÓW DLA UCZNIA