Stołówka

Informuję, że od dnia 02-01-2020 r. zmianie ulegają ceny żywienia dzieci w przedszkolu i szkole:

  1. Cena obiadu w szkole dziecko – 5,00 zł.
  2. Cena śniadania – 2,00 zł
  3. Cena obiadu w szkole nauczyciel – 8,00 zł.
  4. Całodzienne wyżywienie w przedszkolu – 6,00 zł.

– śniadanie – 1,60 zł.

– obiad – 3,00 zł

– podwieczorek – 1,40 zł.

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 02.03.20

Zupa ziemniaczana  ( 7, 9) – 400g ( włoszczyzna, ziemniaki, śmietana 18%, koperek, natka pietruszki, przyprawy),

spaghetti (1 ) – 200g, sos boloński z mięsem ( 1 ) – 180g ( mięso wieprzowe bez kości, cebula, czosnek, koncentrat pomidorowy 30%, mąka pszenna, olej rzepakowy, zioła, przyprawy),

sałatka z kiszonych ogórków – 100g ( ogórek kiszony, koperek, szczypiorek, oliwa z oliwek),   

kompot – 200ml ( mieszanka owoców, cukier trzcinowy), – 810 kcal

WTOREK 03.03.20

Zupa z zielonego groszku z ryżem ( 7, 9 * ) – 400ml ( włoszczyzna, groszek zielony, ryż, , śmietana 18%, natka pietruszki, przyprawy ),

Ziemniaki z masłem i koperkiem ( 7 ) – 200g (ziemniaki, masło, koperek),

kotlet schabowy panierowany ( 1, 3,* ) – 100g ( schab bez kości, mąka pszenna, jajko, bułka tarta, olej rzepakowy, zioła, przyprawy),

surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem – 100g ( kapusta czerwona, jabłko, cebula, oliwa z oliwek, przyprawy ),

kompot – 200ml( mieszanka owoców, cukier trzcinowy) – 832 kcal

ŚRODA 04.03.20

Zupa koperkowa z ziemniakami ( 7, 9) – 400g ( włoszczyzna, koperek, ziemniaki, śmietana 18%, przyprawy),

gołąbki z mięsa i ryżu (*) – 280g, sos pomidorowy ( 1, 7 ) – 80g ( wywar z warzyw, koncentrat pomidorowy 30%, mąka pszenna, śmietana 18%, przyprawy),  

kompot – 200ml ( mieszanka owoców, cukier trzcinowy), jabłko – 180g, – 701kcal

CZWARTEK 05.03.20

Zupa krem z dyni z makaronem ( 1, 7, 9 * ) – 400ml ( włoszczyzna, dynia mrożona, makaron, śmietana 18%, natka pietruszki, przyprawy ),

Ziemniaki z masłem i koperkiem ( 7 ) – 200g (ziemniaki, masło, koperek),

Filet z indyka – 70g duszony w warzywach ( 1, 9, * ) – 100g ( filet z indyka bez kości, mąka pszenna, cebula, czosnek, por, marchewka, seler, pietruszka, koncentrat pomidorowy 30%, olej rzepakowy, przyprawy),

Sałata lodowa z marchewką i sosem winegret – 100g,

kompot – 200ml( mieszanka owoców, cukier trzcinowy) – 655 kcal

PIĄTEK 06.03.20

Zupa jarzynowa z ryżem ( 7, 9 * ) – 400ml ( mieszanka warzyw, ryż,  koperek, śmietana 18% – 8g, przyprawy ),

Ziemniaki z masłem i koperkiem ( 7 ) – 200g (ziemniaki, masło, koperek),

Sznycelki rybna ( 1, 3, 4,* ) – 100g, ( filet z morszczuka, bułka pszenna, cebula, jajko, bułka tarta, olej rzepakowy, zioła, przyprawy)

surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką – 100g (kiszona kapusta, jabłko, marchewka, cebula, oliwa z oliwek, zielenina, przyprawy),

kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g),– 765 kcal

PONIEDZIAŁEK 09.03.20

Barszcz czerwony z ziemniakami ( 7, 9, * ) – 400ml (włoszczyzna, ziemniaki, burak ćwikłowy, czosnek, śmietana 18%,  zielona pietruszka, zioła, przyprawy), 

łazanki z mięsem i kapustą ( 1, * )   – 280g ( makaron łazanka, mięso wieprzowe bez kości, kapusta kiszona, cebula, olej rzepakowy, przyprawy),

gruszka  – 180g,  

kompot – 200ml( mieszanka owoców, cukier trzcinowy), – 769kcal

WTOREK 10.03.20

Zupa brokułowa z kaszą jęczmienną ( 1, 7, 9 * ) – 400ml ( włoszczyzna, brokuły, kasza jęczmienna, śmietana 18%, zielona pietruszka,   przyprawy ),

Ziemniaki z masłem i koperkiem ( 7 ) – 200g (ziemniaki, masło, koperek),

Bitki  ( * ) – 70g w sosie pomidorowym ( 1, 7,*) – 80g  (schab bez kości, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy 30%, śmietana 18%, zioła, przyprawy),

surówka z selera i jabłek z jogurtem ( 7, 9 ) – 100g, 

kompot – 200ml (mieszanka owoców, cukier trzcinowy), 965kcal

ŚRODA 11.03.20

Zupa ogórkowa z ziemniakami ( 7, 9, * ) – 400ml (włoszczyzna, ogórek kiszony, ziemniaki, śmietana 18%,  koperek, przyprawy),

Kluski śląskie (*)  – 150g,

gulasz wieprzowy ( 1, * ) – 120ml ( mięso wieprzowe bez kości, cebula, czosnek,  olej rzepakowy, mąka pszenna, zioła, przyprawy), buraczki – 100g,

kompot – 200ml( mieszanka owoców, cukier trzcinowy), – 928  kcal 

CZWARTEK 12.03.20

Zupa pieczarkowa z kaszą jaglaną ( 7, 9 * ) – 400ml ( włoszczyzna, kasza jaglana, pieczarki, śmietana 18%, koperek, przyprawy ),

Ziemniaki z masłem i koperkiem ( 7 ) – 200g (ziemniaki, masło, koperek),

Schab pieczony ( * ) – 70g  w sosie własnym ( 1, * ) – 80ml,  ( schab wieprzowy bez kości, mąka pszenna, olej rzepakowy, zioła, przyprawy),

surówka z marchewki i jabłek z jogurtem ( 7, 9 ) – 100g ( marchew, jabłko, jogurt naturalny 2%, przyprawy), kompot – 200ml (mieszanka owoców, cukier trzcinowy), 700 kcal

PIĄTEK 13.03.20

Żurek  z ziemniakami jajkiem ( 1, 3, 7, 9 * ) – 400ml ( włoszczyzna – 40g, żurek na naturalnym zakwasie, jajko, ziemniaki, czosnek, zioła, zielona pietruszka, śmietana 18% – 8g, przyprawy ),

Kluski drożdżowe na parze ( 1, 3, 7 ) – 200g,  koktajl z jogurtu i owoców (7) – 80g( jogurt naturalny 2%, banan, czarna jagoda),

kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g),  – 1104kcal

OPŁATA ZA OBIADY W MARCU

WYNOSI:

UCZNIOWIE – 110,00 ZŁ (22 dni x 5,00zł)

NAUCZYCIELE – 176,00 ZŁ (22 dni x 8,00zł)

ŚNIADANIA44,00 ZŁ (22 dni x 2,00zł)

 

PROSZĘ RODZICÓW O WCZEŚNIEJSZE ZGŁOSZENIE DO KUCHNI DZIECI, KTÓRE BĘDĄ KORZYSTAĆ Z POSIŁKÓW. UCZEŃ OTRZYMA POSIŁEK PO OKAZANIU DOWODU WPŁATY LUB PO PISEMNYM ZOBOWIĄZANIU ZŁOŻONYM PRZEZ RODZICA O DOKANANIU OPŁATY W PÓŹNIESZYM TERMINIE. PRZED DOKONANIEM OPŁATY

PROSZĘ O KONTAKT TELEFONICZNY – NR TEL. 33 846 42 31 W SPRAWIE ODPISÓW

I NADPŁAT ZA POSIŁKI W POPRZEDNICH MIESIĄCACH. NIEOBECNOŚĆ UCZNIA NA POSIŁKACH NALEŻY ZGŁOSIĆ NIE PÓŹNIEJ NIŻ DO GODZ. 8:00 DANEGO DNIA. NIEZGŁOSZONE NIEOBECNOŚCI NIE MOGĄ BYĆ ODLICZONE Z WPŁAT ZA NASTĘPNY MIESIĄC.

WPŁATY ZA POSIŁKI DO 15.02.2020r PŁATNE NA KONTO – BANK PKO BP 77 1020 2384 0000 9202 0218 3556

JEŻELI PŁATNOŚĆ NIE JEST ZA CAŁY MIESIĄC, PROSZĘ WYPISAĆ W TYTULE DNI, W KTÓRE UCZEŃ NIE BĘDZIE JADŁ POSIŁKÓW

BRAK WPŁATY SKUTKUJE WSTRZYMANIEM POSIŁKÓW DLA UCZNIA.