Stołówka

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 27.05.19

Zupa ziemniaczana  ( 7, 9 ) – 400ml ( włoszczyzna – 40g, ziemniaki – 150g, śmietana 18% – 8g, zioła, przyprawy, natka pietruszki),

łazanki z mięsem i kapustą ( 1 ) – 280g ( makaron łazanka – 60g, mięso wieprzowe bez kości, kapusta – 80g, cebula – 10g, olej rzepakowy – 6g, przyprawy),

gruszka – 180g,

kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g),  – 764 kcal,

WTOREK 28.05.19

Zupa ogórkowa z ryżem (  7, 9, * ) – 400ml ( włoszczyzna – 40g, ogórek kiszony – 35g, koperek, ryż  – 18g, śmietana 18% – 8g, przyprawy ),

Ziemniaki z masłem i koperkiem ( 1, 7 ) – 200g (ziemniaki – 250g, masło- 2g, koperek – 1g),

pieczony filet z indyka – 70g w sosie własnym – 80ml ( 1, * ),

Sałata lodowa z marchewką i szczypiorkiem z sosem winegret  – 100g,

kompot – 200ml ( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g), 702 kcal

ŚRODA 29.05.19

Zupa pieczarkowa z makaronem ( 1, 7, 9, * ) – 400g ( włoszczyzna – 40g, pieczarki – 35g, makaron – 18g, śmietana 18% – 8g, natka pietruszki, przyprawy ),

Ziemniaki z masłem i koperkiem ( 1, 7 ) – 200g (ziemniaki – 250g, masło- 2g, koperek – 1g),

befsztyk mielony z zielona pietruszką ( 1, 3, * ) – 100g ( mięso wieprzowe bez kości – 90g, cebula – 8g, bułka – 10g, czosnek, natka pietruszki, zioła, jajko – 9g, mąka żytnia – 6g, olej rzepakowy – 15g, przyprawy ),

marchew z groszkiem ( 1, 7 ) – 100g

kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g), – 930 kcal

CZWARTEK 30.05.19

Zupa z młodej kapusty z ziemniakami ( 9,* )- 400ml  ( włoszczyzna – 40g, kapusta młoda – 55g, ziemniaki- 120g, przyprawy, koperek, natka pietruszki )

Kasza jęczmienna  ( 1 ) – 150g

Klopsiki ( 1, 3 )  – 100g w sosie koperkowym ( 1,  7* ) – 70ml ( mięso wieprzowe bez skóry i kości – 90g, cebula – 7g, jajko – 9g, bułka – 10g, mąka – 4g, zioła, koperek, wywar z warzyw, mąka – 3g, przyprawy, śmietana 18% – 5g),

sałatka z buraków i jabłek z jogurtem ( 9, 7 ) – 100g ( buraki – 85g, jabłko – 30g, jogurt naturalny 2% – 10g, czosnek, przyprawy)

kompot – 200ml ( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g), 877 kcal

PIĄTEK 31.05.19

Zupa grochowa z ziemniakami ( 9, * ) – 400ml ( włoszczyzna – 40g, ziemniaki – 80g, groch– 40g, czosnek, zioła,  zielona pietruszka, przyprawy ),

Naleśniki z serem i jabłkami ( 1, 3, 7, * ) – 280g,

Gruszka – 180g, kompot – 200ml ( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g), – 1155 kcal

PONIEDZIAŁEK 03.06.19

Zupa kalafiorowa z ryżem ( 7, 9, * ) – 400g ( włoszczyzna – 40g, kalafior – 35g, ryż – 18g, śmietana 18% – 8g, koperek, przyprawy ),

Ziemniaki z masłem i koperkiem ( 1, 7 ) – 200g (ziemniaki – 250g, masło- 2g, koperek – 1g),

Kotlet schabowy panierowany ( 1, 3, * ) – 100g ( schab bez kości  – 95g, jajko – 9g, bułka do panierowania – 20g, mąka pszenna – 5g, olej rzepakowy – 15g, przyprawy,) Surówka z  marchewki z jabłkiem i jogurtem ( 7 ) – 100g ( marchew – 85g, jabłko – 30g, jogurt naturalny 2% – 10g, przyprawy ), kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g), – 918 kcal

WTOREK 04.06.19

Rosół z makaronem ( 1, 9 , * ) – 400ml,( włoszczyzna -45g, wywar z gotowanych kurczaków, makaron nitka – 28g,  zioła, natka pietruszki, przyprawy, )

Ziemniaki z masłem i koperkiem ( 1, 7 ) – 200g (ziemniaki – 250g, masło- 2g, koperek – 1g),

Pieczone udko ( * )  – 150g,

Sałata zielona z jogurtem i szczypiorkiem ( 7 ) – 80g

kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g),  – 764 kcal,

ŚRODA 05.06.19

Zupa pomidorowa z zacierkami ( 1, 7, 9, * ) – 400ml ( włoszczyzna – 45g, makaron – 28g, koncentrat pomidorowy 30% – 20g, śmietana 18% – 8g, zioła, przyprawy, zielona pietruszka ) Ziemniaki z masłem i koperkiem ( 1, 7 ) – 200g (ziemniaki – 250g, masło- 2g, koperek – 1g),

pieczeń wieprzowa – 70g w sosie własnym ( 1, * ) – 70ml,  

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem – 100g (czerwona kapusta – 85g, jabłko – 25g, cebula – 7g, oliwa z oliwek – 5g, przyprawy )

kompot – 200ml( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g), – 840 kcal

CZWARTEK 06.06.19

Barszcz czerwony z ziemniakami ( 7, 9 ) – 400ml ( włoszczyzna – 40g, ziemniaki – 120g, buraki – 40g, koperek, natka pietruszki, śmietana 18% – 8g, przyprawy), 

Kopytka  ( 1, 3 ) – 200g

Gulasz ( 1, * ) – 160g ( mięso wieprzowe bez kości – 100g, cebula – 8g, czosnek, mąka pszenna – 3g, olej rzepakowy – 6g, zioła, przyprawy

sałatka z kiszonych ogórków z koperkiem i szczypiorkiem – 100g

kompot – 200ml ( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g), 878 kcal

PIĄTEK 07.06.19

Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną ( 7, 9 ) – 400ml ( mieszanka jarzyn – 60g, kasza jaglana – 18g, śmietana 18% – 8g, koperek, natka pietruszki, przyprawy),

Ziemniaki z masłem i koperkiem ( 1, 7 ) – 200g (ziemniaki – 250g, masło- 2g, koperek – 1g),

Sznycelki rybne  ( 1, 3, 4,* ) – 100g 

Surówka z kiszonej kapusty – 100g (kapusta kiszona – 75g, marchew – 20g, jabłko – 20g, oliwa z oliwek, szczypiorek),

kompot – 200ml ( mieszanka owoców – 25g, cukier trzcinowy- 8g), – 750 kcal

OPŁATA ZA OBIADY W CZERWCU DO 18.06.19r. WYNOSI:

UCZNIOWIE – 48,00 ZŁ (12 dni x 4,00zł)

NAUCZYCIELE – 84,00 ZŁ (12 dni x 7,00zł)

ŚNIADANIA18,00 ZŁ (12 dni x 1,50zł)

 

PROSZĘ RODZICÓW O WCZEŚNIEJSZE ZGŁOSZENIE DO KUCHNI DZIECI, KTÓRE BĘDĄ KORZYSTAĆ Z POSIŁKÓW. UCZEŃ OTRZYMA POSIŁEK PO OKAZANIU DOWODU WPŁATY LUB PO PISEMNYM ZOBOWIĄZANIU ZŁOŻONYM PRZEZ RODZICA O DOKANANIU OPŁATY W PÓŹNIESZYM TERMINIE. PRZED DOKONANIEM OPŁATY

PROSZĘ O KONTAKT TELEFONICZNY – NR TEL. 33 846 42 31 W SPRAWIE ODPISÓW

I NADPŁAT ZA POSIŁKI W POPRZEDNICH MIESIĄCACH

WPŁATY ZA POSIŁKI DO 10.06.2019r PŁATNE NA KONTO –  BANK PKO BP 77 1020 2384 0000 9202 0218 3556

JEŻELI PŁATNOŚĆ NIE JEST ZA CAŁY MIESIĄC, PROSZĘ WYPISAĆ W TYTULE DNI, W KTÓRE UCZEŃ NIE BĘDZIE JADŁ POSIŁKÓW

NIEDOTRZYMANIE TERMINU PŁATNOŚCI, SKUTKUJE WSTRZYMANIEM POSIŁKÓW DLA UCZNIA